ODTÜ Tasarım Fabrikası IDFW’23 ve II. DFGN.R Konferansına Ev Sahipliği Yapıyor

ODTÜ Tasarım Fabrikası, farklı disiplinlerden gelen araştırmacılar ve öğrencilerin bir araya gelerek yeni ürünler ve çözümler geliştirdiği bir inovasyon merkezi olarak, tasarım, inovasyon ve iş birliği alanlarında önemli bir organizasyona ev sahipliği yapıyor. 2 Ekim 2023 tarihinde başlayan ve 6 Ekim’e kadar devam edecek Uluslararası Tasarım Fabrikaları Haftası (IDFW – International Design Factory Week) kapsamında çeşitli ülkelerden tasarım fabrikası temsilcileri atölyeler, eğitimler ve yeni iş birlikleri için ODTÜ’de buluşuyor.

26 ülkeden 39 tasarım fabrikasının üye olduğu ve IDFW gibi etkinlikler aracılığıyla eğitim ve inovasyon odaklı uluslararası işbirliğini teşvik eden Tasarım Fabrikaları Global Ağı (DFGN – Design Factory Global Network), üyesi olan 25 tasarım fabrikasını ve elliye yakın temsilcisini ODTÜ Tasarım Fabrikası’nda ağırlıyor. Bu yıl etkinliğe olası iş birliği ve projeleri tartışmak, aynı zamanda faaliyetlerini paylaşmak için katılan tasarım fabrikaları:

• Design Factory Javeriana Bogotá (Kolombiya)
  • Design Factory Korea (Güney Kore)
  • Design Factory Melbourne (Avustralya)
  • Design Factory Shenkar (İsrail)
  • DF London (İngiltere)
  • DF Pforzheim (Almanya)
  • DF@Seunisa (İtalya)
  • FORGE Design Factory (İrlanda)
  • FusionPoint (İspanya)
  • Future Design Factory (Hollanda)
  • HAMK Design Factory (Finlandiya)
  • Hannam Design Factory (Güney Kore)
  • iCubo UDD (Şili)
  • Ideasquare @CERN (İsviçre)
  • Inno.space (Almanya)
  • Kyoto Design Lab (Japonya)
  • Manchester Design Factory (İngiltere)
  • NYC Design Factory (Amerika Birleşik Devletleri)
  • Oper.Space (İtalya)
  • Porto Design Factory (Portekiz)
  • Sino-Finnish Centre (Çin Halk Cumhuriyeti)
  • St. John’s University Design Factory (Amerika Birleşik Devletleri)
  • University of Tartu Delta Sandbox (Estonya)
  • UPV: Generación Espontánea (İspanya)

ODTÜ Tasarım Fabrikası’nda bu yıl yedincisi yapılan IDFW; aynı zamanda tasarım ve inovasyon alanında dünyanın her yerinden farklı uygulamaların, yöntemlerin ve eğitim deneyimlerinin paylaşıldığı ve bu yıl ikincisi düzenlenen uluslararası DFGN.R konferansını da kapsıyor. Bu yılki teması “Çeşitlilik için Tasarım” olarak belirlenen konferans 5-6 Ekim tarihlerinde, CERN IdeaSquare Journal of Experimental Innovation (CIJ) ile iş birliği içinde gerçekleşecek ve seçilen araştırma metinleri bu derginin özel bir sayısında yayınlanacak.

Haftanın kalanında bu heyecan verici etkinliklerle ilgili gelişmeleri takip etmek için ODTÜ Tasarım Fabrikası ve DFGN sosyal medya hesaplarını ya da #IDFW2023 ve #DFGNR hashtaglerini takip edebilirsiniz. Daha fazla bilgi ve güncellemeler için ise aşağıdaki linklere göz atabilirsiniz:

• DFGN Konferans web sitesi: https://www.conference.dfgn.org/
  • Konferans Kitabı: https://aaltodoc.aalto.fi/handle/123456789/123732