“Hikayen burada…” ECITE ‘in İlk Bilgilendirme Toplantısı Ankara’da Gerçekleşti

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen, sözleşme makamının T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın olduğu ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) tarafından yürütülen “Oyun, Giyilebilir Teknolojiler ve Yeni Nesil Filmler: Yaratıcı Endüstriler Aracılığı ile Ekonomik Kalkınma (ECITE)” projesi kapsamında ilk bilgilendirme toplantısı 16.02.2024 tarihinde CerModern’de gerçekleştirildi.

Oyun, Yeni Nesil Film ve Giyilebilir Teknolojiler alanlarında faaliyet gösteren yaratıcı sektör profesyonelleri, serbest çalışanlar ve öğrenci grupları “METU Crea Bilgi Günleri – Ankara”da bir araya geldiler.

Etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren Orta Doğu Teknik Üniversitesi Rektörü Sn. Prof. Dr. Mustafa Verşan KÖK, ODTÜ’nün, ECITE projesi ve METUCrea markasıyla; girişimcilik ve yenilik ekosistemi içinde yer alan KOBİ’ler, mikro işletmeler ve girişimciler için önemli bir çatı oluşumun ev sahipliğini yapacağını ve yenilenen altyapılarıyla ODTÜ Tasarım Fabrikası, ATOM ve GİSAM aracılığıyla, yaratıcı sektörlerin küresel sahnede rekabetçiliğini ve sürdürülebilirliği artırarak, ürün geliştirme ve ticarileştirme konusunda danışmanlık ve eğitim fırsatları da sunulacağını belirtti.

Etkinlikte Proje Takım Lideri Rasmus Wiinstedt TSCHERNING, ODTÜ Tasarım Fabrikası Direktörü Prof. Dr. Arzu Gönenç SORGUÇ, Girişimci ve Deneyim Tasarımcısı Yakup BAYRAK ve projenin sektör uzmanları Dr. Leyla Türker, Dr. Serkan Şavk ve Nihat Baran Menteş de sunum ve konuşmalarını gerçekleştirdiler.